Om oss på Aconic

Om ACONIC

ACONIC bedriver rekrytering, bemanning samt konsulttjänster inom försäljning. Vi är specialister inom B2C, B2B, kanvas och telemarketing försäljning inom sektorerna retail, bygg, IT och telekom.

 

Bakgrund

Bolaget grundades våren 2016 av Joakim Andersson och Jesper Carling. Det är vår övertygelse om att ACONICs bredd stärker våra samarbetspartners med effektivitet, erfarenhet, och innovation inom försäljning. Vi vill vara en naturlig del av vår uppdragsgivares organisation och säkerställa att ert budskap når fram till slutkund.

aconic-bada

Vår vision

Hos ACONIC får ni störst engagemang och en stabil samarbetspartner för varje uppdrag. Lika högt som vi värdesätter starka resultat värderar vi även kundens egna varumärke. Vi ska tillhandahålla en bred tjänsteportfölj och arbetar med olika verktyg för att kunna driva processer framåt från ax till limpa.

 

I egna led ska vi alltid sätta ribban högt. Bolagets mål är att navigera varje individs optimala förmåga inom sitt arbetsområde och utveckla och behålla talanger. Vi sätter alltid ribban högt och jobbar med ambitiösa personer som vill satsa långsiktigt på sin professionella utveckling.

Vår organisation

ACONIC är ett ungt och dynamiskt företag med gedigen erfarenhet och hög kompetens inom försäljning och bemanning. Inom bolagets väggar finns över 20 års erfarenhet av rekrytering, coachning och försäljning.
Vi har sedan start haft förmånen att jobba med företag som Svensk Infrastruktur, Stadsnätsbolaget, Öppna stadsnät och Optocorp.

joakim

Joakim Andersson – Partner

I grunden är Joakim utbildad till personalvetare och hans intresse för försäljning och personal kommer från 15 års erfarenhet i B2C och B2B-led. Tio av dessa i olika chefspositioner alltifrån butikschef, retail och wholesale ansvarig till personalchef.  Joakim trivs bäst i operativa roller där han får vara nära slutkund. Genom åren har Joakim arbetat för bolag som Inditex, Sand Copenhagen och Svensk Infrastruktur m.fl.

Större delen av min bakgrund kommer från en snabbföränderlig bransch. FMCG -branschen har lärt mig att aldrig tappa handlingskraft. Att tappa ett par dagars försäljning kan innebära att man tappar en hel månadsbudget. Därav vikten att alltid ligga steget före. Till framtida uppdrag kommer jag ta med mig samma mind-set och utvärdera vilka beslut ACONIC behöver vidta idag för att lösa uppgiften imorgon, nästa vecka, och kommande månad.

Jesper Carling - Partner

Jesper har över 10 års erfarenhet av försäljning, ledarskap och rekrytering.
Under åren har Jesper arbetat med B2C och B2B i olika former. Allt från eventförsäljning, retail, till renodlat kanvas och telemarketing. Stegen har varit många, från säljare till försäljningschef och däremellan Teamleader, butkikschef och rekrytering/utbildningsansvarig.

 

Nästa steg i karriären kom naturligt - att bygga upp något eget.   Jesper har bl.a. arbetat på Telenor och Svensk Infrastruktur.

 

”För mig har det alltid handlat om att bygga relationer. Sätt höga mål, ta dig ditt, men lyssna alltid på dina kunder och anställda och vårda den relationen till max. Många säljare tror att en affär är stängd och avklarad när avtalet är påskrivet, jag ser det som att affären börjar där, va lyhörd, bygg upp ditt nätverk, sköter du det kommer fler vilja samarbeta med dig”

 

kontakta oss